top of page

Tekirdağ Uçmakdere Yamaç Paraşütü Egitimi

Yamaç Paraşütü P2 Balangıç Egitimi

Havacılık tutkunlarının pilotluk hayalleri için ilk adımı attıkları, 7-10 gün süren bir eğitim türüdür.

Mod Extrem olarak amacımız bu adaylara kaliteli bir eğitim sunmak ve adayların emniyetle uçuş yapabilmesini sağlamak için, uluslar arası standartlarda eğitim vermektir. Kurs eğitim programı tüm dünyada kabul gören eğitim mevzuatına uygun olarak, THK (Türk Hava Kurumu) bünyesinde eğitim almış sertifikalı eğitmenlerce verilmektedir.

P2 lisansına sahip olan bireyler, kendi ekipmanlarını alarak yamaç paraşütü pilotu olarak uçabilirler.,

Tekirdağ Yamaç Paraşütü Eğitimi Ücretleri

Tekirdağ Uçmakdere'de yamaç paraşütü eğitim ücretleri 2024 yılı için 20.000 TL'dir.

Eğitimde kullanılacak ekipmanlar Sigorta ve Sertifika Ücretleri fiyata dahildir.

Tekirdağ Uçmakdere Yamaç Paraşütü Egitimi
Tekirdağ Uçmakdere Yamaç Paraşütü Egitimi

Kimler Yamaç Paraşütü Eğitimi Alabilir

Öncelikle Yamaç Paraşütü kursu almak için kişilerin bu sporu yapmaya sağlıklarının elverişli olması gerekir. Bunun içinde aday öğrencilerden sağlık raporu istenmektedir.

Epilepsi, astım, kalp, bel ve omurga rahatsızlıkları olanlar eğitime katılamazlar.

Alt yaş sınırı 16’dır. (18 yaş altındaki kursiyerlerin velilerinden taahhütname ile başvurmaları gerekmektedir). Ayrıca 1,55 ile 2 metre boy aralığında ve 40 kg ile 120 kg aralığında olmaları gerekir.

Teorik Eğitim

Teorik eğitim çalışmalarının amacı; yamaç paraşütünü tanımak ve kullanılan donanımlar hakkında ve hava durumu hakkında bilgi sahibi olmak, acil durumlar esnasında yapılması gerekenleri öğrenmeyi içerir. Bir sonraki aşamada ise her uçuştan önce yapılması gereken kontrollerin öğrenilmesine geçilir. Bunlar; kuşam kontrolü ve kalkış öncesi rüzgâr kontrolü, kanadın serilmesi, hazırlanması, kalkış, uçuşta kanadın sevk idaresi ve iniş yapılması gereken prosedürlerdir. Bütün bu çalışmaların amacı yerde ve havada kanat hâkimiyeti, iniş, kalkış ve koşu pozisyonları ile kanadın baş üzerinde tutulması çalışmaları yapılarak kanadın tepkilerine alışma ve öğrenme amacı taşır.

ALÇAK TEPE UÇUŞLARI

Bir sonraki aşama ise alçak tepe çalışmalarıdır. Öğretilen teorik bilgilerin uygulanması ve becerilerin geliştirilmesi hedeflenir. Alçak tepe çalışmaları hava şartlarına göre; Tekirdağ Merkez, Uçmakdere veya Çorlu’daki uygun mera ve tepelerde yapılır. Marmara bölgesindeki en uygun çalışma alanları buralardadır.

YÜKSEK İRTİFA UÇUŞLARI

Alçak tepe çalışmalarını başarı ile tamamlayan öğrencilere, eğitmenlerin gözetiminde daha yüksek bir irtifadan uçuş yaptırılır. Kalkış ve iniş bölgesinde bulunan eğitmenlerimiz uçuş süresince kursiyeri telsiz ile yönlendirerek almış oldukları eğitimin pekişmesini sağlarlar. Uçuşlara müdahale her uçuşta azalarak kursiyerlerin kendi uçuş planlamalarını geliştirmeleri hedeflenir. Eğitim uçuşları video kaydına alınır ve uçuş sonrası kritiklerde eğitmenlerce değerlendirilerek, öğrencilerin kusursuz bir uçuş tekniği kazanmaları sağlanır.

SINAV

Kursiyerler minimum 60 metre, maksimum 350 metre yükseklikteki tepelerden en az 7 uçuş yaparak eğitimlerini tamamlarlar ve yapılan teorik sınavdan sonra uluslar arası geçerliliği olan sertifikaları alma hakkını kazanmış olurlar.







bottom of page