top of page

Ormanlı Yamaç Paraşütü



ORMANLI

Çatalca Ormanlı İstanbulun bir çok ilçesinden 1 saatten daha kısa sürede ulaşabileceğiniz doğa ile iç içe bir konum.

Ormanlıda bir çok aktiviteye ev sahipliği yapıyor bölgeyi ziyaret eden kişiler yamaç paraşütü, doga yürüyüşü, bisiklet turu, kuş gözlemi, olta balıkçılıgı gibi aktiviteler eglenceli vakit geçiriyorlar

Ormanlıda yamaç paraşütü ile uçuş.
Ormanlı yamaç paraşütü

ORMANLI YAMAÇ PARAŞÜTÜ

Ormanlı yamaç paraşütü sporu için doğal güzellikleri panoramik manzarası ve kara denizden gelen meltem rüzgarları ile mükemmel özelliklere sahiptir.

Çatalca Ormanlıda yamaç paraşütü kalkış pisti olarak kullanılan alanın deniz seviyesinden yükekliği ortalama 50 metredir.

Ormanlıda yapılan yamaç paraşütü uçuşları yelken uçuş tekniği ile yapılır. Yelken uçuşu yapılabilmesi için kuzey doğu yönünden gelen 25-35 km aralıgındaki rüzgarlara ihtiyaç vardır.

Bu koşullar sağlanmadığında malesef uçuş yapılamıyor. Yelken uçuşlarında dolgun rüzgarın yamaçlara çarparak yükselişinden faydalanılır. Dolgun rüzgarlarda bu yöntem ile istedigimiz kadar havada kalabiliyoruz.

ORMANLIDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE TANDEM UÇUŞ NASIL YAPILIR.?

Tandem yamaç paraşütleri 2 kişilik uçuşlar için üretilmiştir. Tandem paraşütler ortalama 40-42 metre kare boyutunda ve 200-220 kilo üst limitinde üretilir. Tabiki çok daha fazla yükü taşıyabilecek dayanımda üretiliyorlar. Kilo limiti aerodinamik tasarımın güvenli uçuş için gerektirdiği limitlerdir.


İlk defa uçuş yapacak kişiler uçuşların nasıl yapıldığını merak eder. Ormanlıda yamaç paraşütü ile uçuş yapmak aslında çok kolaydır.

Ormanlıda uçuş yapmak için dolgun rüzgar gerekir buda kalkışlarda rüzgarın kaldırma kuvvetinden yararlanarak koşmaya bile gerek kalmadan bulunduğunuz yerden havalanmanızı sağlar. Kalkış yaptıktan sonra yamaç üstlerinden geçip rüzgarın kaldırma kuvvetini kullanarak yükseliriz. Ormanlıda yelken uçuşu ile en fazla 100-150 metre yükseklige çıkılabiliyor. Bu yükeklikte terkos gölü ormanlı köyü ve orman manzarası bizi karşılar.

İnişte kolaydır kalkış yaptığımız alana çeşitli irtifa kaybetme yöntemlerini kullanarak yumuşak bir iniş yaparız.

Ormanlıda uçuş yüksekliğinin az olması ve dolgun rüzgar sebebi ile akrobasi manevraları tam olarak yapılamıyor fakat yinede G kuvveti deneyimi yaşıyacak kadar akrobasi manevralarını yapabiliyoruz.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÜVENLİMİDİR

Yamaç paraşütü dışarıdan tehlikeli bir spor gibi ğörünsede bir çok spor dalına göre güvenli bir spordur. Uygun hava koşulları, uygun ekipman, ve yeterli pilotaj güvenligi belirleyen faktörlerdir.


Ormanlıda sadece deniz meltemi ile uçuş yapılır. Denizden esen meltem rüzgarları hiç bir engele ve termal etkilere maruz kalmadan geldiği için türbülanssız ve pürüzsüz bir rüzgar oluşturur. Stabil rüzgar koşulları ormanlıda yamaç paraşütünü ekstra güvenli hale getiriyor. Yamaç paraşütü ekipmanları ile ilgili tereddütleriniz varsa alttaki videoya göz atabilirsiniz.

ORMANLIDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ SEZONU

Kış aylarında yamaç paraşütü ile uçuş yapılmayacığını düşünüyor olabilirsiniz.

Ormanlıda yamaç paraşütü hava koşulları uygun olduğu sürece her mevsim yapılabilmektedir.

Yağışlı havlarda uçuş yapılmaz.

ORMANLIDA YAMAÇ PARAŞÜTÜ İLE KİMLER UÇUŞ YAPAMAZ

Ormanlıda yamaç paraşütü için kilo sınırı 120 yaş sınırı 7 olarak belirlenmiştir. Kalp ve vertigo hataları hamileler uçuş yapamaz.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN NE GİYMELİ NE GETİRMELİYİZ

Rahat koşabileceğiniz bir ayakkabı giymeniz yeterlidir. Uçuşta hava sıcaklıgı degişmez rüzgar olacaktır.

ORMANLI YAMAÇ PARAŞÜTÜ FİYATLARI

Çatalca ormanlıda yamaç paraşütü fiyatları her yıl güncellenmektedir.

Sitedeki fiyatlar günceldir

15-20 DAKİKA UÇUŞ ÜCRETİ:1500 TL DİR

Fiyatlara Kamera Kayıtları Dahildir. Herhangi bir ek ücret yoktur.

Kredi kartı geçerlidir.



whatsapp
  • İnstagram
  • Telefon
bottom of page