top of page

Yamaç paraşütünde kalkış nasıl yapılır.

İlk defa yamaç paraşütü deneyimi yaşayacak kişiler yamaç paraşütünde kalkış nasıl yapılır sorusunun cevabını aramaktadır.

Tekirdağ Uçmakdere yamaç paraşütü uçuşlarında kalkış ve iniş pilot ve yolcu için dikkat gerektirir.

Pilot kalkıştan önce yolcuya brifing vermeli kalkışın aşamalarını anlatmalı ve yolcuyu rahatlatacak sözler söylemelidir. Yolcu kalkış aşamasında pilotun komutlarına uymalıdır. Tandem yamaç paraşütünde bütün hazırlıklar tamamlandıktan sonra kalkış pistine geçilir.

Kalkış aşamasında pilot yolcuya havanın durumuna göre yürü veya koş komutu verir yolcu heyecanlanıp çekingen davranmamalı ve komutlara uymalıdır.

Uçmakderede yamaç paraşütü ile kalkış anı
Yamaç paraşütü ile kalkış nasıl yapılır. Tekirdağ Uçmakdere

Eğer rüzgarlı bir havada kalkış yapıyorsanız pilotun yürü komutu ile yürümeye başladıgınız gibi paraşüt hava ile dolarak sizi geriye doğru çekecektir bu esnada pilot ile birlikte hareket ederek gerekirse birkaç adım geri yürümeniz gerekebilir.sonrasında pilotunuzdan tekrar yürü veya koş komutu gelecektir yürürken veya koşarken ayaklarınız anlık olarak yerden kesilebilir bu esnada hemen harness dedigimiz koltuga oturmaya çalışmamalısınız ayaklarınız yerden kesilse bile her an tekrar koşmanız gerekebilir bu yüzden pilotunuzdan otur komutu gelene kadar havalansanız bile koşuya hazır beklemeniz gerekiyor.


Eğer rüzgarsız bir havada kalkış yapıyorsanız pilotun koş komutu ile mümkün olduğunca hızlı koşmalı pilot aksi komut vermedikçe koşuyu kesmemelisiniz. Koşu esnasında ayaklarınız anlık olarak yerden kesilebilir bu esnada hemen harness dedigimiz koltuga oturmaya çalışmamalısınız ayaklarınız yerden kesilse bile her an tekrar koşmanız gerekebilir bu yüzden pilotunuzdan otur komutu gelene kadar havalansanız bile koşuya hazır beklemeniz gerekiyor.





bottom of page